Όροι χρήσης

Γενικά

Το www.barandwine.gr είναι το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης προς πώληση προϊόντων μέσω του διαδικτύου της Εταιρείας «MMR BAR & WINE ΜΕΡΙΤΑ ΜΙΣΕΛ ΡΟΥΣΣΟ» (Μεταμορφώσεως 6, 15354, Γλυκά Νερά, Αθήνα, εφεξής ΕΤΑΙΡΕΙΑ). Η λειτουργία του www.barandwine.gr διέπεται από τους ακόλουθους ειδικούς όρους.

Οι χρήστες καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά  και να συμμορφώνονται με τους όρους χρήσης του www.barandwine.gr. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ θεωρεί ότι οι χρήστες πριν από την επίσκεψη στο www.barandwine.gr έχουν λάβει γνώση των παρόντων όρων, όπως αυτοί κάθε φορά ισχύουν και τους έχουν αποδεχτεί ανεπιφύλακτα. Η χρήση του www.barandwine.gr συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί εν μέρει ή στο σύνολο με τους παρόντες όρους δεν θα πρέπει να κάνει χρήση του www.barandwine.gr. Σε κάθε περίπτωση πριν από την ολοκλήρωση μίας παραγγελίας πρέπει να έχει προηγηθεί η αποδοχή των όρων, άλλως δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής της παραγγελίας.

Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, σχετικά με την ταυτότητα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και τις παρεχόμενες μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος συναλλαγές. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται από καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους.

Περιορισμός Ευθύνης

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, στα πλαίσια των συναλλαγών της από το ηλεκτρονικό κατάστημα, δεν ευθύνεται και δεν υπέχει υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία προκύψει από την ακύρωση παραγγελιών, από τη μη εκτέλεση ή από την καθυστέρηση εκτέλεσής τους, για οποιαδήποτε αιτία. Δεν εγγυάται τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που εκτίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά ενημερώνει με βάση τα τηρούμενα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα ή μη τον ενδιαφερόμενο πελάτη και αναλαμβάνει σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων αυτών, να ενημερώνει έγκαιρα τους πελάτες περί της μη διαθεσιμότητας οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη. Το ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει το περιεχόμενο (λχ πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου “όπως ακριβώς έχουν”. Σε καμία περίπτωση η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία (θετική ή αποθετική), η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά μπορεί να συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ., που τυχόν θα υποστεί επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Μετάθεση κινδύνου

Στις συμβάσεις, κατά τις οποίες ο προμηθευτής αποστέλλει τα προϊόντα στον καταναλωτή, ο κίνδυνος απώλειας ή βλάβης των αγαθών μετατίθεται στον καταναλωτή, όταν αυτός ή κάποιο τρίτο μέρος το οποίο ορίζεται σχετικά από τον καταναλωτή και είναι διάφορο του μεταφορέα αποκτήσει τη φυσική κατοχή των αγαθών. Εντούτοις, ο κίνδυνος μετατίθεται στον καταναλωτή άμα τη παραδώσει στον μεταφορέα, εάν ο μεταφορέας έχει λάβει εντολή από τον καταναλωτή να μεταφέρει τα αγαθά και η εν λόγω επιλογή δεν προσφέρθηκε από τον προμηθευτή, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων του καταναλωτή έναντι του μεταφορέα.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων κ.λ.π. αποτελούν την πνευματική ιδιοκτησία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ή πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές της αποκλειστικά ανάγκες και για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή οποιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Ευθύνη Χρήστη

Ο χρήστης/πελάτης συμφωνεί και αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τα δεδομένα του ηλεκτρονικού καταστήματος όπως ο νόμος προβλέπει και με βάση τους κανόνες της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. 

Περιορισμένη άδεια

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στο παρόν και όλους τους εφαρμοστέους νόμους και κανονισμούς, σας χορηγεί ένα μη αποκλειστικό, αμεταβίβαστο, προσωπικό, περιορισμένο δικαίωμα πρόσβασης, χρήσης και παρουσίασης αυτής της ιστοσελίδας και των περιεχομένων στοιχείων της. Αυτή η άδεια δεν αποτελεί μεταβίβαση τίτλου στην ιστοσελίδα και στα στοιχεία της και υπόκειται στους ακόλουθους περιορισμούς: (1) πρέπει να διατηρείται σε όλα τα αντίγραφα της ιστοσελίδας και των στοιχείων της, όλες τις επισημειώσεις που αφορούν πνευματικά δικαιώματα και άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και (2) δεν μπορείτε να τροποποιήσετε την ιστοσελίδα και τα στοιχεία της με κανένα τρόπο ή να αναπαράγετε ή να παρουσιάσετε δημοσίως, ή να διανείμετε ή με άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα και τα στοιχεία της για οποιοδήποτε δημόσιο ή εμπορικό σκοπό, εκτός εάν άλλως επιτρέπεται με το παρόν.

Χρήση ηλεκτρονικού καταστήματος

Χρήση του www.barandwine.gr μπορεί να κάνει κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι ικανό προς δικαιοπραξία και έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, με την επιφύλαξη της αγοράς ή προμήθειας προϊόντων για τα οποία η οικεία νομοθεσία απαιτεί τη συμπλήρωση μεγαλύτερης ηλικίας.

Για να κάνει κάποιος χρήση του www.barandwine.gr θα πρέπει να έχει ή να δημιουργήσει ένα προσωπικό λογαριασμό (web account), βάσει των όρων και προϋποθέσεων του παρόντος. Διευκρινίζεται ότι αρχικά, ακόμα και αν κάποιος δεν έχει προσωπικό λογαριασμό μπορεί να περιηγηθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά με το που αρχίζει να επιλέγει προϊόντα και να δημιουργεί την παραγγελία του θα του ζητηθεί να δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό.

Σε κάθε περίπτωση, πριν από την ολοκλήρωση κάθε παραγγελίας, ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει τη διεύθυνση αποστολής των προϊόντων.

Ο κάθε χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα στοιχεία τα οποία δηλώνει, τα οποία πρέπει να είναι αληθή και ακριβή. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι δεν έχουν δηλωθεί τα αληθινά στοιχεία διατηρεί το δικαίωμα να μην εκτελέσει την παραγγελία και να ακυρώσει την εγγραφή του συγκεκριμένου χρήστη.

Προϊόντα/Τιμές

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται, τόσο όσον αφορά την ταυτότητα του www.barandwine.gr  όσο και των παρεχόμενων από αυτό προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ως πωλητής των συγκεκριμένων προϊόντων έχει όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα και υποχρεώσεις, παρόλα αυτά έναντι του τελικού καταναλωτή την ευθύνη για ελαττωματικά προϊόντα ή/και πληροφορίες που αφορούν εμπορεύματα και είναι αναγεγραμμένες επί των συσκευασιών αυτών φέρει ο παραγωγός/προμηθευτής των προϊόντων που είναι γνωστός στον καταναλωτή. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο μέτρο της δικής της ευθύνης τηρεί πιστά τις προδιαγραφές σωστής αποθήκευσης, συντήρησης και μεταφοράς μέχρι των τελικό αποδέκτη.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ προσπαθεί μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος να παρέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων προς τον καταναλωτή αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει σε κάθε κατάστημά της. Παρόλα αυτά ενδέχεται ο χρήστης να μην μπορεί να βρει κάποια προϊόντα ή κάποια κατηγορία προϊόντων και αυτό να οφείλεται είτε στην εμπορική πολιτική της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή/και των προμηθευτών της είτε στο στήσιμο του ηλεκτρονικού της καταστήματος είτε σε άλλους λόγους.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ εγγυάται ότι τα προϊόντα που θα παραδίδονται στον καταναλωτή θα έχουν τη συνήθη διάρκεια βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, της συνήθους πρακτικής και των συναλλακτικών ηθών.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ εγγυάται ότι τα προϊόντα που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ασφαλή και κατάλληλα προς κατανάλωση, έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα στάδια που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (αποθήκευσης, μεταφοράς κλπ). Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει λάβει αντίστοιχες εγγυήσεις από τους προμηθευτές της, οι οποίοι φέρουν και το βάρος ευθύνης έναντι του τελικού καταναλωτή.

Οι τιμές που παρουσιάζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι οι ίδιες στις οποίες  διατίθενται τα αντίστοιχα προϊόντα μέσω του φυσικού καταστήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, τυχόν διαφοροποιήσεις στις τιμές, που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια διαφορετικών επισκέψεων στο ηλεκτρονικό κατάστημα αντανακλά την πολιτική τιμών της Εταιρείας, που αποσκοπεί στην διαρκή ανταγωνιστικότητά της. Οι τιμές που αναγράφονται είναι τελικές συμπεριλαμβάνοντας τον αντίστοιχο ΦΠΑ, εξαιρουμένου του κόστους μεταφοράς (αν υπάρχει).  Η αναγραφή των τιμών γίνεται πάντοτε βάσει των οικείων αγορανομικών διατάξεων. Είδη που διατίθενται σε προνομιακή τιμή για αγορά από το φυσικό κατάστημα ενδέχεται να μην έχουν την ίδια προνομιακή τιμή κατά την αγορά τους από το ηλεκτρονικό κατάστημα και το αντίστροφο. Επιστροφή χρημάτων σχετικά με είδη που αγοράστηκαν στα πλαίσια κάποιας προσφοράς, προωθητικού προγράμματος/ενέργειας ή εκπτωτικής περιόδου, θα βασίζεται στην τιμή προσφοράς, προώθησης ή έκπτωσης. Όλες οι προσφορές ισχύουν για προκαθορισμένη χρονική περίοδο υπό την προϋπόθεση ότι και το προσφερόμενο είδος είναι διαθέσιμο και εφόσον το απόθεμα επαρκεί.

Παράδοση των προϊόντων 

Η παράδοση των προϊόντων γίνεται με μέριμνα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί από το χρήστη. 

Για παραγγελίες με σημείο παράδοσης άνω των 5km από τα σημεία διανομής της εταιρίας μας στις περιοχές Μεσοκάμπου, Σάμου και Καρλοβάσου, υπάρχει ελάχιστη παραγγελία 50€ για δωρεάν μεταφορικά. Για παραγγελίες μικρότερες των 50€, επιβαρύνεται 2€ η κάθε παραγγελία για παράδοση στην διεύθυνση που δήλωσε ο καταναλωτής.  Οι  παραγγελίες με τόπο παράδοσης ως και 5km από τα ως άνω σημεία διανομής παραδίδονται δωρεάν.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τον παρόντα όρο και να προβεί στη χρέωση της υπηρεσίας παράδοσης των προϊόντων. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση της υπηρεσίας μεταφοράς θα γίνεται μετά την ενημέρωση του καταναλωτή για το κόστος αυτής και το κόστος της παραγγελίας.

Διαδικασία παραγγελίας

Ο κάθε χρήστης επιλέγει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν από όλα τα προϊόντα που διατίθενται μέσω του www.barandwine.gr. Η επιλογή των προϊόντων σε κάθε περίπτωση αποτελεί απόφαση του κάθε χρήστη. Η αποστολή οποιουδήποτε αποδεικτικού παραλαβής της παραγγελίας σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αποδοχή της παραγγελίας, η οποία ούτως ή άλλως εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τα αποθέματα και ολοκληρώνεται με την αποστολή e-mail για επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας των επιλεγμένων προϊόντων.

Κατά την επιλογή των προϊόντων θα εμφανίζεται το εκτιμώμενο σύνολο της αξίας κάθε προϊόντος, ανάλογα με την επιθυμητή ποσότητα καθώς και το σύνολο των επιλεχθέντων προϊόντων.

Πριν από την ολοκλήρωση της παραγγελίας ο χρήστης θα δηλώνει την ημερομηνία και το χρόνο παράδοσης της παραγγελίας βάσει των επιλογών που του δίνεται από το σύστημα. Τα στοιχεία θα πρέπει να είναι αληθή, πλήρη και ακριβή. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται για μη παράδοση παραγγελίας σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί πραγματική διεύθυνση ή σε περίπτωση που στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί δεν υφίσταται κτίριο ή το πρόσωπο που έχει οριστεί ως παραλήπτης της παραγγελίας είναι ανύπαρκτο στη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας θα εμφανίζεται το συνολικά εκτιμώμενο ποσό. Το ποσό αυτό δεν είναι τελικό και ο χρήστης το γνωρίζει αυτό και το αποδέχεται σε περίπτωση που έχει προβεί σε παραγγελία προϊόντων, τα οποία κατά τα ανωτέρω είτε διατίθενται με την τιμή ημέρας εκτέλεσης της παραγγελίας είτε αφορά προϊόντα που ζυγίζονται και το βάρος μπορεί να ποικίλλει.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας ο χρήστης θα λαμβάνει στο e-mail που έχει δηλώσει ενημερωτικό μήνυμα με τα στοιχεία της παραγγελίας του και τον τρόπο πληρωμής που έχει επιλέξει, ως επιβεβαίωση λήψης της παραγγελίας.

Ο χρήστης/ πελάτης οφείλει κατά την φυσική παραλαβή της παραγγελίας να ελέγξει αν είναι όλα τα είδη τα οποία έχει παραγγείλει. Σε περίπτωση που κάποια από τα είδη που του παραδόθηκαν δεν έχουν παραγγελθεί από τον ίδιο τότε αυτός οφείλει να ενημερώσει άμεσα την εταιρεία και να ζητήσει την επιστροφή των συγκεκριμένων ειδών. Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνει από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Πληρωμή παραγγελίας

Η πληρωμή της αξίας των παραγγελθέντων προϊόντων θα γίνεται είτε κατά τον χρόνο παραλαβής με αντικαταβολή ή με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας είτε με online πληρωμή.

i ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ:

Ο χρήστης θα ενημερώνεται για το τελικό ποσό που θα καλείται να καταβάλει αρχικά μέσω email  για επιβεβαίωση και εν συνεχεία κατά την παράδοση των προϊόντων στη διεύθυνση που έχει δηλώσει από την μεταφορική εταιρεία. Σε περίπτωση που το αμφισβητεί είτε στο σύνολο είτε μερικώς μπορεί να υπαναχωρήσει και να μην αποδεχτεί την παραγγελία στο σύνολο είτε να μην δεχτεί συγκεκριμένα προϊόντα. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση για όσα προϊόντα δεν αποδέχεται κατά το στάδιο της παράδοσης αυτών θα αφαιρείται η αξία τους από το σύνολο και θα κόβεται και το αντίστοιχο παραστατικό (πιστωτικό).

Ο χρήστης οφείλει να ενημερώσει την ΕΤΑΙΡΕΙΑ αν κατά την παράδοση των προϊόντων θα προβεί στην εξόφληση της παραγγελίας με χρήση  πιστωτικής κάρτας ή με καταβολή μετρητών. Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η γνωστοποίηση των στοιχείων της κάρτας κατά την παραγγελία καθώς η χρέωση της όποιας κάρτας γίνεται σε πραγματικό χρόνο κατά την αποδοχή από τον χρήστης της παραγγελίας και της αξίας αυτής όπως θα έχει διαμορφωθεί κατά τα ανωτέρω.

ii ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ONLINE PAYMENT

Ο χρήστης σε περίπτωση που επιλέξει να προβεί στην εξόφληση της παραγγελίας του μέσω online πληρωμής θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία της κάρτας του. Η υπηρεσία πληρωμής με χρήση κάρτας online γίνεται με την υποστήριξη των EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ALPHA BANK.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για τη διασφάλιση της συναλλαγής και σε καμία περίπτωση δεν διατηρεί με οποιαδήποτε μορφή στοιχεία της κάρτας. Παρόλα αυτά οι χρήστες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι το περιβάλλον από το οποίο πραγματοποιούν τη συναλλαγή είναι ασφαλές και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής των δεδομένων τους. Σε κάθε περίπτωση η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που το δίκτυο ή ο υπολογιστής του χρήστη έχει πέσει θύμα κακόβουλης ενέργειας που μπορεί να οδηγήσει ως και σε υποκλοπή των στοιχείων της κάρτας. Για τη διασφάλιση της συναλλαγής ο χρήστης εφόσον συμπληρώσει τα στοιχεία της κάρτας του θα οδηγηθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο τα στοιχεία υπόκεινται σε διαδικασία κρυπτογράφησης πριν την αποστολή τους για να μην είναι αναγνώσιμα από τρίτους και  αποτελεί ένα μηχανισμό ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εν συνεχεία θα του ζητηθεί να προσθέσει έναν κωδικό που θα του σταλεί με τη μορφή σύντομου μηνύματος (SMS) στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει. Ο κωδικός ισχύει για πέντε (5) λεπτά.

Σε περίπτωση online πληρωμής αρχικά θα δεσμεύεται το εκτιμώμενο ποσό κόστους της παραγγελίας προσαυξημένο κατά 5% για την κάλυψη των διαφορών που μπορεί να προκύψουν από τα προϊόντα μεταβλητού βάρους καθώς και από αντικαταστάσεις προϊόντων.

Ο χρήστης θα ενημερώνεται για το τελικό ποσό που θα καλείται να καταβάλει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει. Σε περίπτωση που το αμφισβητεί είτε στο σύνολο είτε μερικώς μπορεί να υπαναχωρήσει και να μην αποδεχτεί την παραγγελία στο σύνολο είτε να μην δεχτεί συγκεκριμένα προϊόντα. Στην περίπτωση που γίνεται τροποποίηση ή ακύρωση παραγγελίας με υπαιτιότητα του χρήστη, όποιο επιπλέον κόστος προκύπτει από την τροποποίηση της συναλλαγής την χρεώνεται ο χρήστης, σε αντίθετη περίπτωση η χρέωση επιβαρύνει την εταιρία μας.

Μετά την προσήκουσα ενημέρωση του χρήση, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα προβαίνει σε χρέωση της κάρτας με το τελικό ποσό  και ταυτόχρονα θα γίνεται και αποδέσμευση τυχόν υπερβάλλοντος ποσού. Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος που το ποσό που αποδεσμεύτηκε θα εμφανίζεται ως διαθέσιμο στο λογαριασμό του χρήστη εξαρτάται από την τράπεζα έκδοσης της κάθε κάρτας.

Σε περίπτωση που το αρχικά δεσμευμένο ποσό δεν επαρκεί για τη κάλυψη του κόστους της παραγγελίας, τότε ο χρήστης υποχρεούται, εφόσον δεν έχει υπαναχωρήσει ή αμφισβητήσει τη χρέωση, να καταβάλει το υπερβάλλον ποσό πριν την παράδοση της παραγγελίας είτε με χρήση κάρτας πιστωτικής ή χρεωστικής.

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να μην γίνει online πληρωμή θα πρέπει να ακυρώσει στο σύνολο την παραγγελία του και να την υποβάλει εκ νέου. Δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της παραγγελίας παρά μόνο ακύρωσης και υποβολής νέας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της παραγγελίας η ΕΤΑΙΡΕΙΑ εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών θα προβαίνει στην αποδέσμευση του ποσού. Το ποσό θα είναι διαθέσιμο στο λογαριασμό του χρήστη βάσει των όρων της τράπεζας που έχει εκδώσει την κάρτα.

Σε περίπτωση μη παραλαβής από τον χρήστη κάποιων προϊόντων είτε γιατί δεν είναι σε κατάσταση που έπρεπε να είναι κατά τη συνήθη πρακτική είτε γιατί είναι προϊόν αντικατάστασης, θα γίνεται έκδοση πιστωτικού, και στη συνέχεια η ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα προβαίνει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών στην αποδέσμευση του ποσού από την κάρτα που είχε χρησιμοποιηθεί για την υποβολή της παραγγελίας. Ο χρόνος διαθεσιμότητας του ποσού στο λογαριασμό του χρήστη εξαρτάται από την τράπεζα που εξέδωσε την κάρτα. Διευκρινίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αν γίνει έκδοση πιστωτικού και επιστροφή μετρητών.

Τροποποίηση/ακύρωση παραγγελίας

Ο χρήστης δύναται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος να προβεί σε τροποποίηση της παραγγελίας του ή σε ακύρωση αυτής ακολουθώντας τις σχετικές ενδείξεις. Διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε τροποποίηση ή ακύρωση της παραγγελίας μπορεί να γίνει μέχρι έξι (6) εργάσιμες ώρες πριν από την επιλεχθείσα ώρα παράδοσης (ως εργάσιμες ώρες ορίζεται το χρονικό διάστημα από 08.00πμ έως 21.00πμ εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με το κατάστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στο τηλέφωνο 2106040034 για πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα ακύρωσης ή τροποποίησης της παραγγελίας του (χρέωση βάσει ισχύοντος τιμοκαταλόγου εκάστοτε τηλεπικοινωνιακού παρόχου) και η ακύρωση ή τροποποίηση θα επιβεβαιώνεται με αποστολή email από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ.             

Παράδοση/παραλαβή προϊόντων

Ο χρήστης / πελάτης οφείλει κατά την παραλαβή της παραγγελίας να ελέγξει την παραδοθείσα σε αυτόν παραγγελία.

Και κατά την παράδοση της παραγγελίας ο χρήστης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει και να μην αποδεχθεί την παραγγελία και το κόστος αυτής.

Επιστροφή προϊόντων

Ο χρήστης δύναται να αξιώσει την επιστροφή προϊόντων είτε γιατί δεν είναι αυτά που είχαν παραγγελθεί από τον ίδιο είτε γιατί αυτά που προστέθηκαν σε αντικατάσταση άλλων δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του. Απαραίτητη προϋπόθεση -σε κάθε περίπτωση- είναι το επιστρεφόμενο είδος να έχει άθικτη και πλήρη τη συσκευασία του.

Διευκρινίζεται ότι τα φρέσκα προϊόντα δύναται να επιστραφούν μόνο την ίδια μέρα παράδοσης της παραγγελίας και μόνο σε περίπτωση που αυτά είναι αλλοιωμένα κατά την παραλαβή.

Για την επιστροφή των προϊόντων ο χρήστης υποχρεούται να επικοινωνήσει με το κατάστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στο τηλέφωνο 2106040034 να δώσει τα στοιχεία της παραγγελίας του και να ζητήσει την επιστροφή συγκεκριμένων προϊόντων, η οποία αίτηση παραλαβής επιβεβαιώνεται με email της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται από εκπροσώπους της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και με ευθύνη δική της.

Επιστροφή αλλοιωμένων προϊόντων

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε αλλοίωση σε κάποιο από τα προϊόντα ο χρήστης / πελάτης μπορεί να καλέσει το κατάστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στο τηλέφωνο 2273062062 και να ενημερωθεί για τη διαδικασία. Η παραλαβή των αλλοιωμένων προϊόντων μπορεί να γίνει από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Ο χρήστης επίσης σε περίπτωση επιστροφής αλλοιωμένων προϊόντων μπορεί να ζητήσει την αντικατάσταση αυτών.

Υπαναχώρηση

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την παραγγελία προϊόντων, που δεν προορίζονται για την τρέχουσα οικιακή κατανάλωση και έχουν ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη των 60 ημερών από την ημέρα φυσικής παραλαβής τους  από τον καταναλωτή.

Για την υπαναχώρηση συμπληρώνεται το πρότυπο-υπόδειγμα υπαναχώρησης, που μπορεί να ληφθεί από τον ιστότοπο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, και αποστέλλεται στη διεύθυνση eshop@vkdgroup.gr . Ο χρήστης μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης και να επιστρέψει το είδος το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του στο φυσικό κατάστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ επιδεικνύοντας και την παραγγελία του. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ προβαίνει σε αντικατάσταση του προϊόντος, αν και εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί άλλως επιστρέφει την αξία τους κατά το χρόνο αγοράς του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαναχώρηση -σε κάθε περίπτωση- είναι το επιστρεφόμενο είδος να έχει άθικτη και πλήρη τη συσκευασία του, με όλα τα αξεσουάρ και πρόσθετες παροχές–ωφελήματα που συνόδευαν την πώλησή του, τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς του και κάθε άλλο συνοδευτικό του έντυπο ή στοιχείο (π.χ. ετικέτες, ταμπελίτσες, έντυπο εγγύησης, οδηγίες χρήσης, δωροεπιταγές κτλ). Σε περίπτωση που κάποιο είδος δεν έχει τις αρχικές του ιδιότητες η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δύναται είτε να αρνηθεί την επιστροφή είτε να προβεί σε μείωση της επιστρεφόμενης αξίας.

*Εξαιρούνται τα είδη που για λόγους υγιεινής ή ασφαλείας δεν γίνονται κατά τη συνήθη πρακτική και βάσει των συναλλακτικών ηθών δεκτές οι επιστροφές.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δημιούργησε την παρούσα ιστοσελίδα με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πελατών της. Η παρούσα ιστοσελίδα είναι απλή και φιλική στη χρήση της ενώ έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε χρήστη. Για να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση, είναι σημαντικό ο πελάτης να παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν την διεκπεραίωση της παραγγελίας και οι οποίες διαφυλάσσονται από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), τυχόν ειδικότερης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ορισμένους τομείς, της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006 , ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Η εταιρεία έχει προσαρμοστεί με το GDPR πλαίσιο.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι επισυναπτόμενοι σε αυτήν Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας περιγράφουν τη μέθοδο συλλογής δεδομένων από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, τη χρήση αυτών των δεδομένων από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τους όρους και προϋποθέσεις χρήσεως της παρούσας ιστοσελίδας. Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά δεδομένα, τα οποία παρέχει ο πελάτης κατά τη διάρκεια των παραγγελιών μέσω της παρούσας ιστοσελίδας.

Τι είναι προσωπικά δεδομένα;

Προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που σας προσδιορίζουν άμεσα ή έμμεσα. Έμμεσα σημαίνει σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, το όνομα, την ταχυδρομική διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου ή ένα μοναδικό αριθμό αναγνώρισης συσκευής.

Γενικά

Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί εκούσια από τους χρήστες της αναφερόμενης ιστοσελίδας, χρησιμοποιούνται από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, προκειμένου οι χρήστες να έχουν άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με το κατάστημα, να τους παρέχονται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν και τέλος να εξυπηρετούνται και να εκτελούνται οι παραγγελίες τους. Οι πληροφορίες που συλλέγει η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μέσω της ιστοσελίδας έχουν ως σκοπό να μετρήσουν το αριθμό επισκεψιμότητας της, να καθορίσουν τις απαιτήσεις των πελατών για περισσότερα προϊόντα και να διευκολύνουν τις συναλλαγές με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν διανέμει σε κανένα άλλο οργανισμό ή τρίτο τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες, παρά μόνο σε άμεσους συνεργάτες στην διαδικασία εξυπηρέτησης παραγγελιών και αν συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παράδοσή τους στις αρμόδιες Αρχές.

Κατά την καταχώριση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, οι υπάλληλοί της και οι προστηθέντες αυτής συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων («Γενικός Κανονισμός»), με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία σχετικά με την προστασία δεδομένων και με τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας. Σε κάθε περίπτωση η επεξεργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιλογών του εκάστοτε πελάτη.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ και οι προστηθέντες της εφαρμόζουν  κατάλληλα τεχνικά, υλικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας με σκοπό την προστασία των προσωπικών δεδομένων ενάντια στην τυχαία ή παράνομη καταστροφή ή την τυχαία απώλεια, αλλοίωση, παράνομη γνωστοποίηση ή την πρόσβαση (συμπεριλαμβανομένης της εξ αποστάσεως πρόσβαση) και ενάντια σε όλες τις άλλες μορφές παράνομης επεξεργασίας (συμπεριλαμβανομένης της περιττής συλλογής ή της περαιτέρω επεξεργασίας). Αυτά τα μέτρα διασφαλίζουν ένα επίπεδο ασφαλείας που ανταποκρίνεται στον κίνδυνο, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της τεχνολογίας, το κόστος εφαρμογής και τη φύση, το πεδίο εφαρμογής, το πλαίσιο και τους σκοπούς της επεξεργασίας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ και οι προστηθέντες της διατηρούν το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και δεν γνωστοποιούν προσωπικά δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση του υποκειμένου, εκτός από τις περιπτώσεις που ρητά προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία, όπως ενδεικτικά στην περίπτωση που η γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων πρέπει να γίνει σε μια αρμόδια δημόσια αρχή με σκοπό τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διασφαλίζει ότι τα πρόσωπα που έχουν άδεια να επεξεργαστούν προσωπικά δεδομένα δεσμεύονται από τις ίδιες υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας. 

Συγκέντρωση πληροφοριών

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ σχεδίασε την ιστοσελίδα της έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν την ταυτότητα τους, εκτός αν το επιθυμούν. Ζητείται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να μας παρέχουν προσωπικά τους δεδομένα μόνο στην περίπτωση που θέλουν να παραγγείλουν προϊόν(τα), να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγονται για καθορισμένους σκοπούς, και συγκεκριμένα για την εκτέλεση και εξυπηρέτηση της συναλλακτικής σχέσης, και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία, εκτός αν το ίδιο το υποκείμενο των δεδομένων έχει δηλώσει διαφορετικά.

Τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργός ο λογαριασμός του χρήστη και δεν έχει ακυρωθεί. Σε περίπτωση ακύρωσης τα δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν αν υπάρχει έννομο συμφέρον της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή νομική της υποχρέωση. Στην περίπτωση αυτή το χρονικό διάστημα διατήρησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) έτη.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει αίτημα προς την ΕΤΑΙΡΕΙΑ για πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας ή για την άσκηση ενός εκ των δικαιωμάτων του υποκειμένου για αντίταξη, ή φορητότητα. Το αίτημα υποβάλλεται στη διεύθυνση info@barandwine.gr Η εξυπηρέτηση του αιτήματος θα έχει υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα τριάντα (30) ημερών.

Οι παρόντες όροι διέπονται από την ισχύουσα Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία. 

Need a Support?

Chat Support

Tweet Support

Phone Consultant

Visit Our Forum

CLOSE

Κατηγοριες προϊοντων

Ετικετες προϊοντων

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping
Add to cart