H απόλαυση του κόκκινου κρασιού όσο και της μπύρας μπορούν να γίνουν μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικοί λόγοι για τους οποίους το κόκκινο κρασί μπορεί να θεωρηθεί καλύτερο για την υγεία του ανθρώπου:
Αρχικά, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά: το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Η κύρια πολυφαινόλη που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί ονομάζεται ρεσβερατρόλη, η οποία έχει συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της φλεγμονής, της προστασίας από καρδιακές παθήσεις και της μείωσης της παρουσίας καρκίνου.
Secondly, red wine may lower the risk of heart disease: Moderate consumption of red wine has been shown to have a positive effect on cardiovascular health. This is due to the presence of resveratrol and other polyphenols, which can help to reduce inflammation, lower blood pressure, and improve cholesterol levels. Also, red wine may improve cognitive function: Studies have shown that the resveratrol found in red wine may have a positive effect on cognitive function, particularly in older adults. Resveratrol has been linked to improved memory and learning, as well as a reduced risk of neurodegenerative diseases like Alzheimer’s.
Επιπροσθέτως, το κόκκινο κρασί είναι χαμηλότερο σε θερμίδες από την μπύρα: Κατά μέσο όρο, μια μερίδα κόκκινου κρασιού 5 ml περιέχει περίπου 125 θερμίδες, ενώ μια μερίδα μπύρας 12 ml περιέχει περίπου 150 θερμίδες. Εάν παρακολουθείτε την πρόσληψη θερμίδων, η επιλογή του κόκκινου κρασιού αντί της μπύρας μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.
Καταλήγοντας,είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η υπερβολική κατανάλωση οποιουδήποτε τύπου αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Η εγκράτεια είναι το κλειδί και είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τακτικά τον γιατρό σας για την κατάλληλη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ, που θα στηρίζεται αναλόγως στο ιατρικό σας ιστορικό.